Op zoek naar een industriële, moderne en exclusieve boekenkast? Wij hebben ‘m voor u gevonden! Deze prachtige mangohouten boekenkasten passen namelijk in elk interieur. Het zwart metalen frame waar de planken in liggen is van zeer hoge kwaliteit. Niet rechttoe rechtaan, dus perfect om die ene lange muur in huis speels te doorbreken. U kunt met deze kasten eindeloos blijven mixen en matchen met woonaccessoires in verschillende groottes en vormen, zoals een kleurrijke vaas, vers bosje bloemen of uw favoriete boeken. Praktisch als opbergruimte of juist als stijlobject in uw (industriële) interieur, u kunt de boekenkasten inrichten zoals u zelf wilt! De licht tot donker goudbruine kleur en natuurlijke oneffenheden van dit houtsoort geven de kast een unieke uitstraling. De boekenkasten zijn ook mooi te combineren met onze mangohouten salontafelsbijzettafels, eettafels of het ruime assortiment aan eigentijdse woonartikelen.

Mangohout komt van de mangoboomplantages die vanwege het (sub)tropische klimaat vooral te vinden zijn in Zuidoost-Azië en Australië. Hier groeien 3 tot 4 meter dikke mangobomen die zorgen voor stevige meubels. Tel daar het onderhoudsvrije aspect van het hout bij op en u snapt direct waarom dit product zo geliefd is in Nederlandse huishoudens. Want ook met kinderen of huisdieren hoeft u niet bang te zijn voor schade aan uw nieuwe meubels. Gaat u toch liever voor wat extra zekerheid? Breng dan een laagje transparante lak of bijenwas aan op de planken en geniet langdurig van uw aankoop.

Wist u trouwens dat mangohout een duurzame keuze is? De fruitproductie van de mangobomen wordt, naarmate de bomen ouder worden, steeds minder. Daarom krijgen ze een tweede leven als bijvoorbeeld een kastsalontafel of eettafel. Zo kiest u naast een betaalbaar meubelstuk óók voor groen en duurzaam. Dat is nog eens mooi meegenomen!

Toont alle 9 resultaten