Badkamer decor - tips en inspiratie

Er is een enorm scala aan ideeën voor badkamerdecoraties, je zult versteld staan hoe gemakkelijk je jouw eigen badkamer kunt transformeren. Het goed doen is echter niet zo eenvoudig. Volg onze ideeën en inspiratie voor badkamerdecoraties voor enkele eenvoudige tips om een designbadkamer te realiseren.

Kleur toevoegen aan uw nieuwe luxe badkamer kan ontmoedigend zijn, en de meeste mensen deinzen er voor terug. De belangrijkste reden is de angst dat het er plakkerig en goedkoop uitziet, of dat je badkamer kleiner aanvoelt dan hij al is. Maar in feite is kleur een geweldige manier om luxe aan je badkamer toe te voegen en een heel unieke look te creëren.

BADKAMER DECOR IDEEËN: INSPIRATIE

Heldere tegels – Als je er niet voor terugdeinst om jouw muren te schilderen, is het toevoegen van enkele heldere tegels de perfecte manier om wat kleur en plezier in jouw badkamer te brengen. Ze zijn ook een geweldige manier om een patroon toe te voegen aan jouw badkamerontwerp. Een aandachtspunt creëren met tegels rond je bad of gootsteen werkt perfect.

Handdoeken en textuur – Ben je uitgekeken op je geheel witte of monotone badkamer? Verwissel jouw handdoeken en badmatten voor een paar vrolijke, funky kleurrijke exemplaren om uw badkamer wat leven in te blazen.

Verlichting – Een eenvoudige en goedkope manier om een kleurrijke sfeer in jouw badkamer te creëren, is door jouw gloeilampen te vervangen door gekleurde lampen. Er zijn veel kleuren beschikbaar en online retailers zoals Amazon hebben ze in voorraad.

Vloeren – Het toevoegen van felgekleurde vloertegels is een geweldige manier om impact te creëren, maar op die manier kun je de rest van de badkamer toch eenvoudig en chic houden.

Feature muur – Tenzij jouw badkamer ongelooflijk groot is, raden we je aan niet elke muur te schilderen. Het schilderen van een ‘kenmerkende muur’ is echter een geweldige manier om kleur te injecteren en het gevoel van een geheel nieuwe badkamer te geven. Schilderen achter het toilet of bad is een populaire plek om te schilderen! Mozaïektegels zijn een geweldige manier om iets extra’s toe te voegen aan uw badkamer of om een bepaald gebied te accentueren om een centraal punt te creëren.

Als u van plan bent uw badkamer volledig opnieuw in te richten, zal dat natuurlijk niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar we hopen dat deze tips je inspireren om het komende jaar creatief met jouw badkamer om te gaan! Stuur ons een bericht of reageer hieronder als je tips hebt om kleur aan je huis toe te voegen!

BADKAMER DECOR IDEEËN: DECORATIE FOUTEN OM ALTIJD TE VOORKOMEN!

Gebrek aan planning – sommige tegels verwisselen, een grote badkamerspiegel toevoegen en een nieuw bad kopen, klinkt misschien als een eenvoudige taak waar je niet echt over na hoeft te denken. Iets nieuws is toch zeker beter dan het oude? Welnu, af en toe kunnen spontane beslissingen slechter aflopen, en je kunt er later spijt van krijgen als je haast had. Dus we stellen voor om een plan te maken van hoe je wilt dat jouw badkamer eruitziet. Van kleuren en texturen tot de algehele sfeer van uw badkamer. Het hoeft geen ingewikkeld gedetailleerd plan te zijn, maar weet gewoon dat je een idee hebt waar je naar op zoek bent als je naar de badkamer gaat.

Badkamer inrichting fouten om te vermijden

Gebrek aan evenwicht – Avontuurlijk en creatief zijn met jouw badkamerontwerp is op geen enkele manier negatief. We hebben echter veel gevallen gezien van mensen die een beetje over de top gingen. Als je bijvoorbeeld wandtegels met patronen en een eigenzinnig bad toevoegt, raden we je aan de rest vrij eenvoudig te houden. Dit zorgt er niet alleen voor dat de statement-to-pieces opvallen, maar het voorkomt ook dat jouw badkamer opzichtig wordt en misschien snel uit smaak raakt. Probeer balans te creëren met jouw badkamerontwerp, in plaats van een complete botsing van patroon, stijl en kleur.

Helemaal onrealistisch zijn – Terugkomend op het planningspunt, is het heel vaak dat mensen onrealistisch zijn over de grootte en vorm van hun badkamer en hun ontwerp niet plannen op basis van de ruimte die ze hebben. Toegegeven, velen van ons zouden dol zijn op een groot vrijstaand bad, een dubbele wastafel en een douche, maar dat is vaak niet mogelijk. Zoek uit wat een prioriteit is en haal het meeste uit wat je hebt.

Angst voor verandering en toewijding – Soms vergeten we het belang van de badkamer. Van ontspannen tot de manische ochtendspits, we brengen er veel tijd door, en het moet het verbluffende ontwerp krijgen dat het verdient. Helaas kun je, in tegenstelling tot de woonkamer of slaapkamer, niet zomaar een paar kussens verwisselen en een compleet nieuwe look krijgen. Een badkamer make-over betekent in de meeste gevallen letterlijk opnieuw beginnen. Het lijkt misschien ontmoedigend en voelt als een enorme verbintenis, maar we beloven dat het de moeite waard is als het eenmaal klaar is.

We hopen dat deze paar fouten die je moet vermijden, je zullen helpen bij het inrichten van jouw badkamer! Onze ideeën voor badkamerdecoraties zijn bedoeld om je te helpen jouw eigen droombadkamer te creëren.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *