Houten meubels onderhouden

Meubilair onderhouden is een taak, maar een zeer lonende. Hier zijn een paar tips die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw houten meubels lang meegaan.

Houten meubelen, met hun vintage charme, voegen allure toe aan uw huis. Elk houten stuk is een centraal stuk dat alle aandacht verdient. Juist om deze reden moet men extra zorg en aandacht besteden aan het onderhoud ervan. Maar het is buitengewoon belangrijk om te weten wat helpt en wat niet.

Hier zijn een paar waardevolle tips die u kunnen helpen uw meubels beter te onderhouden.

Stof het goed af

Een sprankelend meubelstuk zorgt voor een sprankelende kamer. En de juiste hoeveelheid afstoffen helpt daarbij. Zorg ervoor dat u een zachte, droge katoenen doek gebruikt om stof weg te vegen. Als u uw banken, tafels, enz. Tweemaandelijks zou kunnen schoonmaken, dan is er niets beters.

Minimale blootstelling aan zonlicht

Wees voorzichtig met het langdurig blootstellen van houten meubelen aan zonlicht. Het resulteert in een fenomeen dat ‘spotting’ wordt genoemd, waarbij heldere en donkere vlekken verschijnen over de doorsnede. Op een houten tafel kunt u een tafelkleed gebruiken om het effect ervan effectief te verzachten.

Houd rekening met temperatuur

Gebruik voor een beter onderhoud geen extreem warme en koude voorwerpen op houten meubelen. Ze hebben de neiging om een indruk achter te laten die de oorspronkelijke textuur van het oppervlak kan verstoren. Zorg ervoor dat de blootstelling beperkt is tot toegestane tijdsintervallen en niet te lang.

Laat het ouder worden met gratie

Meubels verouderen met de tijd en je moet het gracieus laten verouderen. Net als wijn kan het in zijn schemerjaren een nieuw karakter krijgen. Sommige houtsoorten kunnen na verloop van tijd lichter worden en andere kunnen donkerder worden. Dus als u de volgende keer houten meubels koopt, moet u rekening houden met de ouderdomsgewoonten.

Houd scherpe voorwerpen uit de buurt

Je moet heel voorzichtig zijn om scherpe voorwerpen niet te dicht bij houten meubelstukken te laten komen. Een kras ziet er nooit goed uit. Nooit.

Regelmatig olie en was

Het is ten zeerste aan te raden om hout te oliën en in de was te zetten, omdat het er een glanzende lak op krijgt. Het voegt ook een beschermende laag toe, een coating op het oppervlak, waardoor het uiterlijk wordt verlevendigd. Als je je houten eenheden eens in de drie maanden zou kunnen oliën en waxen, zou het geweldig zijn.

Gebruik warm water om te reinigen

U moet warm water en milde afwasmiddel gebruiken om meubels schoon te maken. Pas op dat u het niet voor langere tijd laat weken. Reinig het totdat het stof is verdwenen. Het resterende vocht kan later met een doek worden weggeveegd.Dit zijn een paar goede tips die u kunt gebruiken om uw houten meubels te onderhouden. En de grootste tip: doe het met liefde! Het zal zichtbaar

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Mooi blog, mijn complimenten! De juiste omgang van hout kan het een hoop extra jaren mooier laten blijven, daarom is dit zeer nuttige informatie! Wij bij Houtdirect stimuleren goed onderhoud dan ook aan de mensen.

    Groet,
    Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *