Inrichten woonkamer

Tussen entertainen en Netflix-bingen breng je ongetwijfeld veel tijd door in je woonkamer, en het is met gemak de belangrijkste kamer in je huis, als het gaat om inrichting. Een woonkamer is vaak de eerste kamer die we inrichten en de eerste kamer die we tijdens een rondleiding aan nieuwe gasten laten zien. Een prachtig ingerichte woonkamer trekt je naar binnen en dwingt je om te blijven. Maar vanwege de hoge inzet, kan het maken van die grote ontwerpkeuzes een stressvolle propositie zijn.

Hoewel er een paar vrij voor de hand liggende basisprincipes zijn (een woonkamer moet stoelen, entertainment en comfort bieden), kunnen verschillende belangrijke stappen u helpen een echt dromerige leefruimte te bereiken. Of u nu helemaal opnieuw begint of toe bent aan een make-over voor uw woonkamer, deze essentiële decoratietips zullen u begeleiden bij het ontwerpen en creëren van een woonkamer die zowel mooi als functioneel is.

Selecteer het juiste meubilair

Wijs een brandpunt aan

Kies je kleurenpalet

Balanceer functie en schoonheid

Besteed aandacht aan verlichting

Vermijd een showroomgevoel

Selecteer het juiste meubilair

Of u nu helemaal opnieuw begint of een ruimte bijwerkt waar u al jaren in woont, het is belangrijk om de balans op te maken van welke meubels u bezit en heel eerlijk te zijn over de vraag of het voor uw ruimte werkt. Het opnieuw inrichten van je woonkamer is een geweldige kans om erachter te komen wat belangrijk voor je is. Als een prachtige doorsnede bijvoorbeeld een must-have is, is het belangrijk om een doorsnede te vinden die natuurlijk bij de kamer past (en ja, zelfs kleine kamers kunnen doorsneden schommelen).

Als je een decennia oude loveseat of een fauteuil hebt vastgehouden die niet meer werkt, is het tijd om los te laten en opnieuw te beginnen. De juiste meubels, zowel in grootte als in stijl, kunnen een woonkamer maken of breken.

Wijs een brandpunt aan

Het brandpunt van je kamer is waar de ogen van mensen vallen als ze voor het eerst je kamer binnenkomen. Als je geen natuurlijk brandpunt hebt zoals een grote open haard of schoorsteenmantel, maak er dan een met een extra grote spiegel, een piano of een extra groot kunstwerk.

Als je eenmaal je brandpunt hebt bepaald, versier je de kamer eromheen voor een samenhangend gevoel. Zorg er wel voor dat u aandacht besteedt aan de sfeer die uw focuspunt uitstraalt. Als u bijvoorbeeld een mooie open haard heeft, kan een snelle make-over de hele uitstraling van uw woonruimte veranderen en een fris, modern gevoel geven.

Kies je kleurenpalet

Of je nu van een monochromatische stijl houdt of een paar complementaire kleuren wilt combineren, je kleurenschema is een belangrijk kenmerk voor het cultiveren van een naadloze huiskameresthetiek. Een opvallende kamer bijvoorbeeld begint met een basis van wit en zwart en voegt een vleugje mosterdgeel en neutraal berken toe om de look harmonieus te houden. Een kleurenpalet in gedachten houden bij het samenstellen van elk onderdeel van je woonkamer is een gemakkelijke manier om je look schoon en doelgericht te houden.

Balanceer functie en schoonheid

Het is oké om een oogverblindende ruimte te willen, maar je moet er ook in wonen – en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kamer niet alleen naar jouw smaak maar ook naar jouw levensstijl werkt.

Als je extra opslagruimte nodig hebt, zoek dan naar aantrekkelijke stukken die je snuisterijen verbergen terwijl ze goed passen bij je andere decor. Evenzo kan een ultrastijlvolle bank in het oog springen, maar wat heb je eraan als hij niet comfortabel is? Het belangrijkste element van een prachtig vormgegeven woonkamer is dat het een plek is waar je echt wilt rondhangen.

Besteed aandacht aan verlichting

Het kan een uitdaging zijn om de verlichting in je woonkamer precies goed te krijgen, maar het kan ook de hele look samenbrengen. We raden een combinatie van verschillende soorten verlichting aan, zoals te zien in deze ruimte van Decorholic. Het omvat overhead (hoewel een woonruimte met een overvloed aan natuurlijk licht dit misschien niet nodig heeft), accent- en taakverlichting, die u helpen die nieuwste thriller te lezen.

Als u eenmaal heeft besloten wat u nodig heeft, kunt u zich concentreren op het vinden van lichtbronnen die passen bij uw decorschema.

Vermijd een showroomgevoel

Het is gemakkelijk om naar een grote kistenwinkel te rennen om je woonkamer te versieren, en daar is niets mis mee. Maar voor het ultieme wow-effect (en om te voorkomen dat uw woonruimte een showroom nabootst), is het belangrijk om niet elk stuk in dezelfde winkel te kopen. Deze prachtig moderne kamer van Marion WD weeft zowel in persoonlijkheid als in schoonheid. Elk stuk, vooral in de galeriewand, voelt specifiek geselecteerd voor de ruimte. Het kan wat extra tijd kosten om elk stuk uit verschillende bronnen samen te stellen, maar het eindresultaat zal veel unieker aanvoelen en doelgerichter aanvoelen.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *