10 tips voor het decoreren van een mooie slaapkamer

Een slaapkamer moet een persoonlijk toevluchtsoord zijn, een toevluchtsoord, waarin je favoriete kleuren, gevoelens en collecties tot uiting komen. Leer de belangrijkste regels om te onthouden bij het inrichten van uw slaapkamer.

Kies een subtiele kleur
Vergeet het plafond niet
Houd de slaapkamer simpel
Kies de juiste maat meubels
Beschik over voldoende opslagruimte
Voeg een privéhoekje toe
Geniet van luxe beddengoed
Bedek de ramen
Voeg verschillende verlichtingsopties toe
Laat uw slaapkamer een echt toevluchtsoord zijn

Kies een subtiele kleur

Kies in plaats van gewaagde primaire kleuren voor rustgevende tinten en een rustgevend palet van monochrome tinten. Onthoud de kleurentheorie: zachte tinten blauw, lavendel of groen worden als kalm en sereen beschouwd. Rijke juweelachtige tinten helpen de sfeer van gezelligheid en comfort te bepalen. Deze kunnen geroosterd bruin, diepe granaatappel of topaas zijn. Gebruik afgezwakte versies van je favoriete kleuren in de slaapkamer. ‘Dat kan betekenen dat je mauve kiest in plaats van aubergine, of pompoen in plaats van mandarijn.

Vergeet het plafond niet

Het plafond is de vijfde muur in een kamer. Zie je een saai, leeg oppervlak als je in bed ligt? Voeg een subtiel patroon of zachte kleur toe. Verf het plafond een iets lichtere versie van de muurkleur. Dit zal helpen om het plafond visueel te verlagen en de ruimte een gevoel van comfort en intimiteit te geven.

Andere oplossingen zijn om het plafond te stencilen of te behangen, architecturale elementen toe te voegen in de vorm van balken of lijstwerk of een decoratieve verfbehandeling te gebruiken. Voor ultieme luxe kunnen slaapkamerplafonds met zilveren bladeren, een hemelbed of een bed in een tent met een dressing die aan het plafond hangt u omhullen met sensualiteit en warmte terwijl het plafond textuur, design en kleur krijgt. Voeg een voorgevormd medaillon en een kroonluchter van kristal of delicate tinten toe om kleur, patroon en textuur aan de “vijfde muur” boven je te geven.

Houd de slaapkamer simpel

Een slaapkamer moet er gezellig en eenvoudig, verfijnd en elegant uitzien, ongeacht welke decoratiestijl u kiest. Laat voor bewegingsvrijheid minimaal 90 cm ruimte tussen het bed en de zijwanden of grote meubelstukken en minimaal 60 cm tussen het bed en lage meubels, zoals tafels en dressoirs. Als je om het bed heen moet lopen om van de kast naar de badkamer te komen, bedenk dan hoe je het bed kunt verplaatsen.

Richt uw slaapkamer alleen in met wat u nodig heeft. Een bed, een nachtkastje of twee, een dressoir en een stoel zijn noodzakelijke dingen. Al het andere is rommel. Als je ruimte hebt, plaats dan een ladekast in de kast.

Accessoires moeten tot een minimum worden beperkt. Kies een mooi kunstwerk, schik wat familiefoto’s, voeg bloemen en kaarsen toe en laat het met rust.

Kies de juiste maat meubels

Wanneer u klaar bent om slaapkamermeubilair te kopen, begint u met een plattegrond en een opgemeten tekening van de ruimte. Meubilair moet passen in de kamer waarin het leeft, en dit geldt met name voor slaapkamermeubilair. Kies geen zwaar, groot bed en commode voor een kleine slaapkamer. Als het plafond hoog is, helpt een hoog hoofdeinde om het zichtbaar kleiner te maken.

Als je slaapkamer groot is, kies dan ook meubels die er bij passen. Voeg een stoel en voetenbank toe of plaats een meubelstuk aan het hoofdeinde van het bed. Te kleine meubels en accessoires zien er verloren uit in een grote kamer.

Beschik over voldoende opslagruimte

Bewaar dingen uit het zicht om het serene gevoel van een slaapkamer te vergroten. De kamer zal er rustiger en ruimer uitzien.

Kies een ruim nachtkastje met lades of deuren waarachter u boeken, lotion en leesbril binnen handbereik maar uit het zicht kunt verbergen. Kies voor meer opbergruimte een tafel of een klein dressoir met lades.

Gebruik een koffer of een opbergbank aan het voeteneinde van het bed om extra lakens, dekens en kussens op te bergen. Gebruik voor gemakkelijk bereikbare boeken en accessoires een hoofdeinde met ingebouwde planken of schuifpanelen. Een op maat ontworpen organisatiesysteem kan de kastruimte maximaal benutten. Plaats ondiepe dozen onder het bed en verberg ze met een mooie bedrok.

Voeg een privéhoekje toe

Geef jezelf een speciaal cadeau met een rustige plek om te zitten en te lezen. Creëer een intieme lees- of loungeruimte met een comfortabele stoel en voetenbank aan het hoofdeinde van je bed of in een hoek. Als je ruimte hebt, bouw dan een stoel bij het raam onder het slaapkamerraam. Geniet van het uitzicht en het natuurlijke licht.

Geniet van luxe beddengoed

Rust je slaapkamer uit met mooie en luxueuze stoffen. Niets voegt meer comfort toe aan een slaapkamer dan mooi linnengoed. Koop geen lakens van minder dan 100 procent katoen of linnen met een hoge draadtelling van 350 of meer. Voor lakens die aanvoelen alsof ze uit een 5-sterrenhotel komen, stuurt u ze naar de stomerij voor professioneel wassen en persen, wat niet veel kost, maar zorgt voor een knapperige gladheid die het Ritz waardig is.

Voeg andere sensueel aanvoelende stoffen toe door de slaapkamer met een zachte mohair of kasjmier sprei op de leuning van een leesstoel, bedek de muren met zijden of getextureerde wandbekleding, hang zijden gordijnen of een zijden bedhemel op, of voeg zachte vloerbedekking toe.

Bedek de ramen

Een prachtig aangekleed raam helpt het raam en het uitzicht in te kaderen en biedt andere manieren om kleur, patroon, textuur en zachtheid aan een slaapkamer toe te voegen. Als u van zachte vitrages houdt die licht filteren, combineer dan ondoorzichtige rolgordijnen die naar beneden kunnen worden getrokken om de privacy ‘s nachts te behouden en het ochtendlicht te blokkeren.

Gebruik voor alle gordijnen ondoorzichtige jaloezieën of gordijnvoering om de zon buiten te houden als u uit wilt slapen.

Voeg verschillende verlichtingsopties toe

In een slaapkamer is het goed om uw verlichting door de kamer te “laag” -lagen. Omgevingsverlichting verlicht de hele kamer, kleine lampen kunnen licht focussen voor lezen en andere activiteiten, en accentlicht helpt om de muren te wassen in zachte verlichting.

Gebruik een bedlampje met een beweegbare arm om het leeslicht op de juiste plek te richten. Elk licht moet regelbaar zijn met een dimmer. Installeer een aparte aan / uit-schakelaar voor elk licht, zodat u selectief kunt zijn en alleen het gebied kunt verlichten dat u wilt.

Laat uw slaapkamer een echt toevluchtsoord zijn

Probeer jezelf te disciplineren om je mobiele telefoon, computer, televisie, fitnessapparaat of braam uit de slaapkamer te houden. Creëer een gekoesterde plek om te ontspannen en te vernieuwen. U zult genieten van een kamer gewijd aan lezen, slapen en romantiek.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *